Irak ber Tyrkia trekke tilbake tropper umiddelbart

- En invasjon, hevdet det.

BER OM TILBAKETREKKING: Statsminister Haider al-Abadi mener å kunne bevise at tyrkiske styrker er i landet hans. Foto: RAINER JENSEN / DPA / NTB scanpix
BER OM TILBAKETREKKING: Statsminister Haider al-Abadi mener å kunne bevise at tyrkiske styrker er i landet hans. Foto: RAINER JENSEN / DPA / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks statsminister ber Tyrkia øyeblikkelig trekke tilbake sine styrker, inkludert stridsvogner og artilleri, som er stasjonert nord i landet uten myndighetenes samtykke.

Fra statsminister Haider al-Abadis kontor blir det bekreftet at tyrkiske styrker befinner seg på irakisk territorium. Det er snakk om en invasjon, heter det i en uttalelse fra landets utenriksdepartement offentliggjort på statlig fjernsyn.

Ifølge nyhetsbyrået Anatolia er det ikke noe nytt at det er tyrkiske soldater i området.

Tyrkiske medier rapporterer at 150 tyrkiske soldater og 20 til 25 stridsvogner er sendt til Bashiqa-området nordøst for Mosul. De tyrkiske soldatene skal trene irakiske styrker.

Den irakiske regjeringen er sterkt utilfreds med tyrkernes tilstedeværelse, som ikke er koordinert med regjeringen i Bagdad. Den internasjonale koalisjonen som kjemper mot IS er informert om at tyrkiske tropper er i Mosul-området, men to kilder i Washington understreker overfor Reuters at tyrkerne ikke har koordinert dette med koalisjonen.

Storbyen Mosul er fremdeles under IS' kontroll, halvannet år etter at den ble inntatt. En lenge ventet motoffensiv fra den irakiske regjeringshær har latt vente på seg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram