Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irak fikk ny regjering

Kommende statsminister Ibrahim al-Jaafari offentliggjorde navnene på medlemmene i den nye irakiske regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen, som er den første demokratisk valgte regjeringen i Irak, består av 37 medlemmer.

Al-Jaafari presenterte listen, med unntak av tre navn, til nasjonalforsamlingen i formiddag. Fortsatt er det uenighet om de siste tre plassene, og al-Jaafari opplyste at disse vil bli fylt av midlertidige ministre inntil man kommer til enighet.

Ibrahim al-Jaafari vil selv fungere som forsvarsminister inntil videre. Det var meningen at vervet skulle gå til en sunnimuslim, opplyste parlamentspresident Hajim al-Hassani.

Forslaget til regjering ble godkjent av nasjonalforsamlingen.

Utformingen av regjeringen har vært preget av mye krangling og maktkamp. Tre måneder etter valget kunne Al-Jaafari endelig legge fram listen.

Sjialedere har avvist tidligere forslag til visestatsminister og forsvarsminister fordi kandidatene var sunnimuslimer. Sjialederne mente kandidatene har hatt tilknytning til Saddam Husseins Baath-parti.

Ahmad Chalabi, fra den sjia-dominerte alliansen vil bli en av fire visestatsministre, og vil også være oljeminister. Kurdiske Rowsch Nouri Shaways vil også bli en av visestatsministrene, og vil fungere som elektrisitetsminister inntil videre.

(ANB)

Kommende statsminister Ibrahim al-Jaafari.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!