Irak gjenopptar samarbeidet med FN

Irak har etter alt å dømme gitt etter for presset og gått med på alle krav FN har stilt for å løse den siste krisen om FNs våpeninspektører. Det positive svaret kom i et brev fra Bagdad til FN i ettermiddag norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs generalsekretær Kofi Annan betegnet Iraks brev som positivt. Annan tror Irak med brevet innfrir FNs krav for å løse den siste konflikten.

Brevet fra den irakske ledelsen ble overrakt Annan da han møtte Iraks FN-ambassadør Nixar Hamdon lørdag morgen lokal tid i New York. Annan opplyste at brevet ville bli overlevert Sikkerhetsrådet senere på dagen.

På spørsmål om han trodde brevet innfridde FNs krav, svarte Annan: - Ja, etter mitt syn gjør det det.

USAs president Bill Clinton møtte lørdag sine fremste sikkerhetspolitiske rådgivere for å diskutere situasjonen.

Fullt ut

Iraks FN-ambassadør sa til journalister at Irak vil samarbeide fullt ut med våpeninspektørene i FNs spesialkommisjon, UNSCOM. Irak gjenopptar også samarbeidet med Den internasjonale atomenergikommisjonen, IAEA.

- Iraks ledelse har besluttet å gjenoppta samarbeidet med UNSCOM og IAEA fullt og helt, sa ambassadør Hamdon. - De kan komme inn på minuttet når de ønsker det og gjenoppta sitt vanlige arbeid.

Han tilføyde at alle Iraks mål var oppnådd, at Iraks syn på situasjonen nå var kjent for hele verden og alle visste nå hva Irak ville.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer