- Irak har ikke nok beviser

Sjef for våpeninspektørene mener Irak ikke overbeviser når de hevder landet ikke har masseødeleggelsesvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens Irak hevder å ikke ha noen masseødeleggelsesvåpen, er ikke svenske Hans Blix fornøyd. Sjefen for FNs våpeninspektører forlot i dag landet etter et todagers møte for å få i gang våpeninspeksjonene på nytt.

Irak holder fristen

- Irak har fortsatt til gode å oppvise tilfredsstillende dokumentasjon på at alle deres programmer med kjernefysiske, biologiske og kjemiske våpen er avsluttet, sier Blix.

- Irak må fremlegge overbevisende dokumentasjon. Det er den ikke foreløpig, forsetter Blix.

Irak bekrefter at de vil holde FNs frist som er satt til 8. desember. Da skal landet framlegge en liste over alle våpenprogrammer, i tillegg til alle planlagte nyutviklinger av våpen.

- Ja, innen fristen kommer det en rapport fra Irak på alle typer: kjernefysiske, kjemiske og biologiske våpen, svarte rådgiver Amir al-Saadi på spørsmål fra reportere.

Al-Saadi ble også spurt om Irak ville gi inspektørene ubegrenset adgang. Han bekreftet at dette ville skje innenfor de rammene Sikkerhetsrådet har gitt.

Blix sier at om Irak samarbeider til det fulle kan kan de økonomiske sanksjonene mot landet fjernes i løpet av et år. Lista som kommer 8. skal bruke til å vurdere om Saddam Hussein forteller sannheten om sine mest avanserte våpen eller ei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer