Irak og verdikommisjonen

Kjære verdikommisjon. Hvem er dere, hva vil dere, og hvorfor har dere sagt ja til å bli landets kloke koner og vise menn for å heve moralen, idealene og livsinnholdet i samfunnet vårt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye regjeringen som har engasjert dere, har på en kort og effektiv måte vist hvem den er. Etter å ha holdt oss nordmenn håpefulle og fascinert av det kristne Norges nye og menneskelige ansikt i et halvt år, har den gjennom sin utenriksminister gjort det klart at det kristelige smilet er tilbake til det gamle. Og vel så det.

For første gang i historien har Norges regjering erklært sin fulle støtte til en henrettelse av hundretusen irakske menn, kvinner og barn. Og gjerne medvirkning i eksekusjonspelotongen hvis våre amerikanske venner skulle ønske det.

Mens dagene suser av gårde mot tragedien, ligger så Norge og mesteparten av Europa i moralsk dvale og venter på et eller annet.

Hva venter vi på? Er det bare noen få personligheter fra Kirkens Nødhjelp og Mellomkirkelig råd som orker å løfte på hodet?

Er all energi og alle ideer om medmenneskelighet smuldret bort hos landets ellers aktive idealister - på samme måte som Jesus forsvant ut av regjeringen?

Kjære verdikommisjon. Nå har dere sjansen til å vise hvem dere er. Dagbladet 18.02.1998