Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Irak ønsker hjelpen

Statsminister Tony Blair imøtegår kritikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(dagbladet.no): General Richard Dannatt har skapt reaksjoner med uttalelsen om at Storbritannia bør trekke seg ut av Irak.

Til tabloiden Daily Mail sier den britiske hærsjefen fredag at de britiske soldatenes tilstedeværelse har gjort situasjonen farligere i Irak.

Nå tar statsminister Tony Blair til motmæle.

- Det er viktig at folk husker på at vi er i Irak etter et uttrykt ønske fra den demokratisk valgte regjeringen i Irak, for å støtte dem på grunnlag av et FN-mandat, er beskjeden fra statsministeren, skriver BBC.

Labourrepresentant Doug Henderson kaller det bemerkelsesverdig at Dannatt uttaler seg som han gjør. Henderson sier uttalelsene gjør at man må spørre seg hvem som tar avgjørelsene - politikerne eller forsvaret.

Andre reagerer med glede på ytringene og berømmer Dannatt for ha sine meningers mot. Støtten kommer både fra kolleger i det militære, representanter for Blairs politiske meningsmotstandere i Conservatives og Liberal Democrats, samt fra antikrigsorganisasjoner.

- Det er strålende. Jeg er glad for at noen endelig sier fra. Vi har hele tiden sagt at våre soldater ikke hjelper til ved å være i Irak, sier Rose Gentle, mor til en soldat som ble drept i Irak, til BBC.

ØNSKE FRA IRAK: Vi er i Irak etter et uttrykt ønske fra den demokratisk valgte regjeringen i Irak, er svaret fra Downing Street. Foto: Scanpix
ØNSKE FRA IRAK: Vi er i Irak etter et uttrykt ønske fra den demokratisk valgte regjeringen i Irak, er svaret fra Downing Street. Foto: Scanpix Vis mer