Irak oppgir tall etter bombingen

62 soldater og offiserer ble drept og 180 sivile ble såret under de amerikanske og britiske angrepene mot Bagdad, opplyste Iraks visestatsminister Tareq Aziz i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i Bagdad ga han ingen opplysninger om sivile døde etter de fire nettene angrepene pågikk. Aziz sa derimot at det nå var slutt på FNs våpeninspeksjoner i Irak. - I det øyeblikk USA og Storbritannia sendte raketter mot Irak, drepte de FNs program for våpeninspeksjon.

En av redaktørene i det anerkjente britiske tidsskriftet Jane's Defence Weekly sier at ingen kan vite hva som ble truffet da USA og Storbritannia angrep Bagdad i fire døgn.

Til tross for alle de dramatiske videoinnslagene av bomber som rammer bygninger, kan Saddam Husseins gjenværende arsenal av masseødeleggelsesvåpen godt ha klart seg, sier redaktør Nick Cook.

- Det er helt umulig å vite. Det som ble truffet kan ha vært tomme bygninger, sier Cook og legger til at Irak er flinke til å flytte våpen ut av faresonen uten at det blir oppdaget av satellitter.

(NTB-AFP)