- Irak-planen fungerer

Flere soldater i Irak har bedret situasjonen i landet, sier general David Petraeus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Petraeus og USAs Irak-ambassadør Ryan Crocker møtte i kveld Kongressen for å legge frem sin vurdering av situasjonen i Irak. Petraeus var optimistisk i sin vurdering.

– Jeg tror vi i stor grad greier å nå de militære målene for styrkeoppbyggingen. Innen neste sommer kan vi etter min mening kutte styrkene til nivået før denne oppbyggingen, uten å sette bedringen av sikkerheten som vi nå har oppnådd, i fare, sa generalen.

Etter Petraeus anbefaling vil antallet amerikanske soldater i Irak til neste sommer være rundt 130 000, eller det samme som den var før det siste halvårets opptrapping til 160 000 soldater, skriver New York Times. 

Starter nå

Ifølge generalen vil en nedtrapping av antallet soldater med rundt 30 000 kunne gjøres uten å sette på spill Iraks sikkerhet. Han sa at tilbaketrekkingen kunne begynne allerede denne måneden med å trekke tilbake en marineenhet fra Camp Pendleton, og at antallet soldater gradvis burde trappes ned frem til juli neste år.

Ytterligere tilbaketrekking utover det burde ifølge Petraeus ikke vurderes før mars neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer