Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irak planlegger ikke-konvensjonelt angrep

USAs styrker på Saddam internasjonale flyplass vil bli utsatt for et ikke-konvensjonelt angrep, ifølge Iraks informasjonsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sier det ikke dreier seg om bruk av masseødeleggelsesvåpen, men at angrepet vil være en slags martyraksjon. Aksjonen kan bli igangsatt allerede i natt norsk tid.

- Vi kommer til å gjennomføre en ikke-konvensjonell handling mot dem, ikke nødvendigvis noe militært, sier informasjonsministeren.

Angrepet er ment å til å statuere et storartet eksempel for leiesoldatene, som informasjonsministeren kaller de amerikanske styrkene. Han hevdet på en pressekonferanse at USAs soldater på flyplassen er «på en isolert øy», og at «det vil bli vanskelig for de amerikanske styrkene, som er omringet på flyplassen, å komme seg bort i live».

Saddam internasjonale flyplass ligger 20 kilometer sør for Bagdad sentrum.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling