Irak sier ja til inspektører

Irak godtar å slippe FNs våpeninspektører inn i landet igjen uten betingelser, opplyser Kofi Annan. Amerikanerne reagerer med skepsis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den irakiske beslutningen ble meddelt generalsekretær Kofi Annan i et brev mandag kveld, ifølge CNN.

Uten restriksjoner

- Jeg kan bekrefte at jeg har mottatt et brev fra irakiske myndigheter, der de sier de godtar at FNs våpeninspektører får komme inn i landet, uten at noen restriksjoner blir lagt på deres arbeid, sa Annan i en tv-sendt kunngjøring like over midnatt. I brevet gjorde irakiske myndigheter det også klart at de var klare til å diskutere den praktiske gjennomføringen av inspeksjonene.

Like før Annans kunngjøring sa Iraks utenriksminister Naji Sabri at han hadde overbrakt «gode nyheter» til Kofi Annan, som kom til å bli delt med resten av verden.

Skepsis fra Det hvite hus

- Vi har gjort det klart at vi ikke driver med forhandlinger med Saddam Hussein, sa kommunikasjonsdirektør Dan Bartlett i Det hvite hus kort etter at Irak la fram tilbudet i et brev til FNs generalsekretær Kofi Annan.

Ifølge NTB kalte Bartlett det irakiske tilbudet en taktikk som tar sikte på å gi det internasjonale samfunnet et falskt håp om at Saddam mener alvor denne gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer