Irak skyter mot Kuwait

To scud-raketter er avfyrt mot Kuwait i formiddag. Flere er på vei, sier amerikanske militærkilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftvernsirenene ulte i Kuwait by torsdag som følge av meldinger om at raketter var skutt ut fra Irak mot Kuwait. Men ikke lenge etter gikk faren over-signalet.

En eller to av scud-rakettene ble skutt ned av amerikanske Patriot-raketter, ifølge nyhetsbyrået Kuna.

De siste meldingene forteller om minst en rakett til som er på vei mot Kuwait By, skriver nyhetsbyrået AP. Faren skal nå være over.

Folk løp i panikk for å finne sin gassmasker da alarmen gikk. TV meldte at situasjonen var svært farlig og at folk burde holde seg innendørs. All normal kringkasting ble avbrutt og TV viste bare bildet av en sirene.

CNNs korrespondent kunne fortelle om hektiske tilstander i militærleiren han oppholdt seg i. Alle måtte ta på seg full beskyttelsesdrakt mot biologiske våpen.

Diplomatiske kilder bekreftet at to raketter var avfyrt fra irakisk side av grensa, men at de ikke gjorde noen skade. Rakettene landet i et område i den nordlige ørkenen, 100 kilometer fra Kuwait by.

Ifølge en korrespondent i Nord-Kuwait ble en kraftig eksplosjon hørt i Mutlaa-området i 10-tiden. Rett etterpå oppsto panikk blant amerikanske og britiske soldater som straks tok på seg gassmasker og beskyttelsesdrakter.

Militære enheter ble straks sendt til stedet der rakettene landet for å undersøke om det var brukt kjemiske eller biologiske våpen, men de fant ingen tegn på det.

Ifølge kildene ble rakettene avfyrt i Basra-området. De var små raketter med en rekkevidde på under 100 kilometer.

- Det ser ut som det var kinesisk-bygde bakke-til-bakke -raketter. Det så ut som de forsøkte å treffe den amerikanske leiren ved Doha, men at de bommet, sa en kuwaitisk forsvarskilde.

Skytingen skjedde etter at de amerikanske styrkene hadde besvart irakisk artilleriild ved grensa mellom Irak og Kuwait.

NTB