Irak stormet leir med iranske opposisjonelle

Minst 260 mennesker ble såret da irakiske sikkerhetsstyrker tirsdag stormet en leir nord for Bagdad som brukes av en iransk opposisjonell eksilgruppe.

ANGREP: Et videobilde viser irakiske sikkerhetsstyrker i sammenstøt med demonstranter i Ashraf i går. Foto: Scanpix
ANGREP: Et videobilde viser irakiske sikkerhetsstyrker i sammenstøt med demonstranter i Ashraf i går. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 260 mennesker ble såret da irakiske sikkerhetsstyrker tirsdag stormet en leir nord for Bagdad som brukes av en iransk opposisjonell eksilgruppe.

Både kilder i politiet og i Ashraf-leiren bekrefter at et stort antall er såret. Over 20 skal være alvorlig skadd etter at opprørspoliti tok seg inn i leiren og begynte å slå beboerne, som har tilknytning til den iranske opposisjonsgruppen Folkets mujahedeen. Om lag 50 beboere skal være arrestert.

Det irakiske militæret hevder de med tvang tok kontroll over leiren ettersom forhandlinger over lengre tid ikke har ført fram. 800 soldater og 200 politifolk deltok i operasjonen, som ble igangsatt etter ordre fra kontoret til Iraks statsminister Nuri al-Maliki.

- Bekymret

Ashraf-leiren huser tilhengere av Fokets mujahedeen og deres familiemedlemmer. Gruppen, som i utgangspunktet var en væpnet geriljaorganisasjon, har hatt base i Irak de siste 20 årene. Ashraf-leiren ble avvæpnet av amerikanske styrker i 2003.

- Jeg er bekymret for hva som nå skjer med mine foreldre, med mine venner og de flere tusen andre iranerne i leiren. Det er mennesker som skulle bli beskyttet, sier norsk-iranske Milica Javdan til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer