Irak: To gisler satt fri - tolv holdes fortsatt

To gisler ble torsdag satt fri i Irak, men minst tolv bortførte personer er fortsatt savnet i det krigsherjede landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyrkeren Bulent Yanik og Victor Tufic Gerges fra Egypt, som begge arbeidet som sjåfører for den amerikanske okkupasjonsstyrken, ble bortført for flere uker siden, men torsdag ble de to satt fri sammen.

2. juni truet en gruppe tungt bevæpnede irakere med å skyte de to gislene som straff for at de samarbeidet med amerikanerne. Men irakerne gjorde aldri alvor av trusselen, og torsdag kunne Bulent Yanik ringe til familien sin hjemme i Tyrkia.

- Min datter, hvordan har du det? Alt står bra til med meg. Ikke vær redd, jeg kommer tilbake, sa Yanik til sin datter da han ringte hjem.

Samtidig er fortsatt minst tolv personer savnet i Irak. Den amerikanske soldaten Keith Matthew Maupin (20) ble meldt savnet etter at en amerikansk kolonne ble angrepet 9. april, og er fortsatt ikke kommet til rette. Kidnapperne forlanger at irakere som holdes fanget av amerikanerne skal løslates i bytte mot Maupin. Også sersjant Elmer Krause (40) og to ansatte ved KBR, et av oljegiganten Halliburtons datterselskaper, ble bortført i det samme angrepet.

I tillegg er blant andre én canadier født i Irak, én jordansk forretningsmann, to tyrkere og to libanesere fortsatt savnet etter å ha blitt bortført i Irak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.