Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irak truer med å bringe Tyrkia inn for Sikkerhetsrådet

Irak truer med å gå til FNs sikkerhetsråd dersom ikke Tyrkia straks trekker sine styrker ut av Nord-Irak.

TYRKISKE STYRKER: Irak truer med å klage til FNs sikkerhetsråd dersom ikke Tyrkia trekker sine styrker ut av Nord-Irak. Illustrasjonsfoto. Reuters / NTB scanpix /Osman Orsal
TYRKISKE STYRKER: Irak truer med å klage til FNs sikkerhetsråd dersom ikke Tyrkia trekker sine styrker ut av Nord-Irak. Illustrasjonsfoto. Reuters / NTB scanpix /Osman Orsal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Iraks statsminister Haider al-Abadi har Tyrkia stasjonert hundrevis av soldater i Nord-Irak, nær byen Mosul som kontrolleres av den militante islamistgruppa IS.

Irakiske myndigheter har ikke tillatt dette og ble heller ikke orientert på forhånd, sier Abadi, som kaller det en krenkelse av landets territorium og et brudd på folkeretten.

Irak forbeholder seg retten til å gjøre det som trengs for å få soldatene ut av landet og vil bringe saken inn for FNs sikkerhetsråd dersom de tyrkiske soldatene ikke et ute innen 48 timer, heter det i en kunngjøring fra Abadi.

Ifølge tyrkiske medier er rundt 150 tyrkiske soldater og drøyt 20 stridsvogner sendt til Bashiqa-området nordøst for Mosul, etter avtale med kurdiske myndigheter i området.

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu sier at soldatene er der for å trene opp irakere som vil kjempe mot terrorisme.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling