Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irak truer med å skyte ned vestlige fly

Irak vil åpne ild mot vestlige fly som patruljerer i flyforbudssonen i Sør-Irak, sa visestatsminister Taha Yasin Ramadan i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fiendtlige fly som krenker vårt luftrom kan konfronteres av vårt luftforsvar, sa Ramadan på irakisk fjernsyn. Konfrontere er ordet irakerne bruker om å åpne ild.

Han gjorde det også klart at FNs våpeninspektører aldri vil slippe inn i Irak igjen etter den amerikansk-britiske militæraksjonen i forrige uke.

Irak sa at det irakiske luftvernet skjøt mot vestlige fly som hadde angrepet et luftvernbatteri i Sør-Irak i går. USA og Storbritannia avviste påstanden, men sa at britiske Tornado-fly hadde sett luftvernild et stykke unna.
Amerikanske, britiske og franske fly basert i Kuwait og Saudi-Arabia patruljerer jevnlig en flyforbudssone i Sør-Irak for å hindre at regimet trakasserer den shia-muslimske befolkningen. (NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling