Irak truer med selvmordsangrep

Iraks visepresident truer verden med at de vil bruke palestinernes grusomme kampvåpen: Selvmordsbomber mot uskyldige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den irakiske visepresidenten truer med selvmordsangrep mot amerikanske mål i Midtøsten dersom USA angriper Irak, ifølge det tyske magasinet Der Spiegel.

- Martyrer og selvmordsaksjonister er vårt nye våpen, og de vil ikke bare slå til i Irak. Det arabiske folket vil hjelpe det irakiske folket i kampen for uavhengighet og frihet. Hele regionen vil bli satt i brann, sier Iraks visepresident Taha Yassin Ramadan i et intervju som etter planen skal trykkes mandag.

Han mener land hvor amerikanske militærstyrker er utplassert, som Saudi-Arabia og Kuwait, vil være spesielt utsatt for angrep.

I intervjuet avviser Ramadan også beskyldningene om forbindelser til Osama bin Laden og hans terrornettverk al-Qaida.

- Påstandene er latterlige. Vårt ikke-religiøse Baath-parti og al-Qaida står milevidt fra hverandre. Vi har aldri hatt noe å gjøre med islamister, og definitivt ikke terrorister som kjeltringen bin Laden.

Også den irakiske lederen Saddam Hussein kom med heftige advarsler til USA lørdag.

- Fienden kommer ikke til å gå inn i Bagdads forsteder, for der vil han dø. Selv om de sender en million soldater, så vil våre gutter drepe dem, sa diktatoren i et møte med sine militære rådgivere.

(NTB)

PALESTINERE BRENNER</B> det amerikanske flagget for å vise sympati med muslimer i Irak. Nå vil Irak overta palestinernes fremste våpen: De vil bruke selvmordsbombere.