Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irak: USA og Storbritannia bak rakettangrep

Flere mennesker ble drept da en amerikansk rakett mandag slo ned i et boligområde i Basra i det sørlige Irak, melder irakiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flere ble drept og flere titalls mennesker ble skadd, blant dem kvinner og barn. Minst to boligområder ble truffet, sa informasjonsminister Humam Abdel Ghafour. Meldingen er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Ghafour hevdet at krigsflyene som avfyrte rakettene, kom fra Saudi-Arabia og Kuwait.

Det irakiske nyhetsbyrået INA meldte tidligere i dag at Al-Jumhouriya-distriktet i Basra ble angrepet av amerikanske og britiske raketter klokka 09.30.

Seinere på formiddagen bekreftet det amerikanske forsvarsdepartementet at det hadde vært en konfrontasjon i Sør-Irak, men ville ikke røpe detaljer. Storbritannia har benektet at britiske fly var innblandet.

- Det var et angrep i den sørlige flyforbudssonen tidlig på dagen som følge av en provokasjon, utalte en Pentagon-talsmann.

Siden desember i fjor har USA avfyrt en rekke raketter mot irakiske radaranlegg etter at radarsiktene er blitt rettet inn mot flyene.

(NTB-Reuters-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling