JAKT I NASJONALPARKEN: Politiet sier at det trolig er 24 år gamle Benjamin Colton Barnes, som mistenkes for å sta bak drapet på 34 år gamle Margaret Anderson, som ble funnet død i nasjonalparken. Foto: Scanpix
JAKT I NASJONALPARKEN: Politiet sier at det trolig er 24 år gamle Benjamin Colton Barnes, som mistenkes for å sta bak drapet på 34 år gamle Margaret Anderson, som ble funnet død i nasjonalparken. Foto: ScanpixVis mer

Irak-veteran Benjamin Colton Barnes (24) trolig funnet død etter å ha drept tobarnsmor

Funnet etter stor leteaksjon i nasjonalpark i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har funnet en død mann i snøen i nasjonalparken, sier Ed Troyer fra sheriffkontoret i Pierce County, Washington, til CNN.

Troyer sier at det er meget sannsynlig at den døde mannen er mannen politiet har lette etter i nasjonalparken, etter en at den parkansatte tobarnsmora Margaret Anderson (34) ble skutt og drept i går.

Den døde mannen ble funnet med ansiktet ned i snøen, og Troyer sier at de ikke får en helt sikker identifisering før om noen timer.

- Skjulte spor Ifølge Guy Gill, talsmann for politiet i Washington, skal mannen ha omkommet da han gikk i snø opp til brystet i et forsøk på å lure politiet, melder BBC. Han hadde også gått i elver, noe som gjorde det vanskelig for politiet å følge sporene hans.

I går stakk en mann fra en rutinekontroll i nasjonalparken. Da park-oppsynskvinnen Anderson hørte dette på sambandet stilte hun opp bilen sin slik at den blokkerte veien.

Etter en biljakt kom mannen fram til stedet der Anderson hadde satt opp veisperring. Der skjøt og drepte han den 34 år gamle parkansatte kvinnen, og flyktet inn i skogen til fots.

Irak-soldat til 2008 Det ble tidlig kjent at den politiet mistenkte i saken var Benjamin Colton Barnes. 24-åringen har militær bakgrunn, han tjenestegjorde for USA under Irak-krigen i 2007 og -08. I bilen hans som ble funnet på åstedet, fant politiet flere våpen.

I jakten på gjerningsmannen har politiet brukt helikopter og patruljer til fots. Det skal ha vært mannskaper i helikopteret som først fikk øye på den døde mannen, som sannsynligvis er den mistenkte.

SORG: Flagget ved inngangen til Mount Rainier nasjonalpark i Washington i USA er på halv stang. Foto: Scanpix/AP Photo/Ted S. Warren
SORG: Flagget ved inngangen til Mount Rainier nasjonalpark i Washington i USA er på halv stang. Foto: Scanpix/AP Photo/Ted S. Warren Vis mer

Alle innganger til parken ble stengt, og sivile som befant seg i parken ble tatt hånd om av politiet.

Men allerede før dette skjedde ønsket politiet å snakke med den 24 år gamle Benjamin Colton Barnes.

Ifølge nyhetsbyrået AP var Barns trolig på flukt da han ble stoppet av Anderson i nasjonalparken. Grunnen til at han flyktet var et skyteepisode på en nyttårsfest nær Seattle, der fire ble skadet.

Den drepte oppsynskvinnen etterlater seg en mann, som også er ansatt i nasjonalparken, og to barn, en ettåring og en 4-åring.

DREPT: Margaret Anderson (34) ble drept i går da hun blokkerte veien for en bil som stakk av fra en rutinekontroll. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Mount Rainier National Park
DREPT: Margaret Anderson (34) ble drept i går da hun blokkerte veien for en bil som stakk av fra en rutinekontroll. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Mount Rainier National Park Vis mer