Iraker (37) dømt for Lier-brannen

Fikk tre års fengsel.

STORBRANN: Lier ventemottak brant natt til 7. juli i år. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
STORBRANN: Lier ventemottak brant natt til 7. juli i år. Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 37 år gamle kurderen fra Irak, som var tiltalt for å være hovedmannen bak ildspåsettelsene og bråket ved Lier ventemottak i sommer, er i Drammen tingrett dømt til tre års fengsel.

Den 37 år gamle mannen ble dømt på samtlige tiltalepunkter. Dommen var i samsvar med aktors påstand, skriver Drammens Tidende.

37-åringen erkjente ikke straffskyld på noen av tiltalepunktene, som inkluderte grovt skadeverk, vold mot offentlig tjenestemann og trusler. Han var også tiltalt for å ha spyttet på en politibetjent og to forvaringsbetjenter samt for å ha slått en fengselsbetjent i Ringerike fengsel, der han nå sitter fengslet.

Den 37 år gamle irakeren er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale åtte millioner kroner i erstatning for de nedbrente bygningene.

- Retten har ikke funnet grunn til å lempe på erstatningskravet, selv om det ikke anses som mulig for tiltalte, som står uten inntekter og formue, å betale erstatningskravet, heter det i dommen.

Retten skriver også i dommen at mannen skal returneres til hjemlandet etter soning. Mannens forsvarer, advokat Karsten Gjone sier at han vil anbefale 37-åringen å anke dommen til lagmannsretten.

(NTB)