Iraker drept etter slagsmål

Like etter før midnatt brøt det ut et slagsmål mellom en iraker og en kosovoalbaner utenfor et flyktningemottak på Sand i Ryfylke. Plutselig stakk kosovoalbaneren ned den 36 år gamle irakeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Irakeren ble stukket ned med en spiss gjenstand, men vi kan ikke si om det var en kniv, sier Modolf Haraldseid, lensmann i Suldal til Dagbladet :på nettet.

Kosovoalbaneren i 20-årene ble pågrepet en times tid senere uten dramatikk. Begge de to bodde på flyktningemottak.

Ikke rett fra krigen

Mottaket i Sand ble opprettet i midten av mars.

Kosovoalbaneren er ifølge Haraldseid ikke blant flyktningene som har kommet til Norge i forbindelse med NATOs krig mot Jugoslavia.

Mange vitner

Den pågrepne kosovoalbaneren satt i morges i arresten ved Suldal lensmannskontor. Han var ennå ikke avhørt. Politiet har i formiddag avhørt to vitner som kom til like etter at drapet skal ha skjedd. Det skal avhøre flere vitner i formiddag.

Uklar årsak

Det er fremdeles uklart hva som førte til voldsepisoden.

- I denne fasen er vi ikke så opptatte av å konkludere, vi forsøker bare å samle inn mest mulig informasjon, sa lensmannen i dag tidlig.

Han sier at poltiet forsøker å kartlegge om det var flere enn avdøde og den pågrepne som var involvert i voldsepisoden.

Den drepte irakeren er nå sendt til obduksjon til Gades Institutt i Bergen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer