Iraker drept i Ryfylke

En 36 år gammel iraker ble drept i natt utenfor Ryfylke turisthotell på Sand. En times tid seinere ble en kosovoalbaner i 20-årene pågrepet uten dramatikk. Begge to bodde på flyktningmottaket på Sand i Ryfylke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Noen minutter over midnatt ble vi varslet om en voldsepisode utenfor Ryfylke turisthotell på Sand. Kort tid etter fikk vi ny melding om at det lå en mann død utenfor hotellet, forteller lensmann Modolf Haraldseid i Suldal.

Politiet fikk deretter opplyst at en mann som hadde vært innblandet i voldsepisoden oppholdt seg på et nærmere angitt sted. Politiet dro derfor rett dit, og pågrep denne mannen.

Den pågrepne, en kosovoalbaner i 20-årene, satt i morges i arresten ved Suldal lensmannskontor. Han var ennå ikke avhørt.

Dette ville først skje når tolken var på plass, fortalte Haraldseid.

Mange vitner

Det er fremdeles uklart hva som førte til voldsepisoden.

- I denne fasen er vi ikke så opptatte av å konkludere, vi forsøker bare å samle inn mest mulig informasjon. Det var mange vitner. Vi har allerede avhørt nærmere ti stykker, men mye gjenstår, sa lensmannen i dag tidlig.

Han sier at poltiet forsøker å kartlegge om det var flere enn avdøde og den pågrepne som var involvert i voldsepisoden.

Knivstukket?

I natt ble det opplyst at den 36 år gamle irakeren ble stukket med kniv, men lensmannen kunne ikke bekrefte dette i morges.

- Mannen er ikke obdusert ennå, og jeg kan ikke bekrefte at han ble drept med kniv, sier lensmann Haraldseid.

Både den drepte og den pågrepne bodde på flyktningmottaket på Sand. Det bor nærmere 90 personer på dette mottaket, som ble opprettet i midten av mars.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer