Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iraker i retten for drap på kona

Neste uke starter rettssaken mot mannen som er siktet for å ha drept sin kone i Hemsedal i desember 2014. Kvinnen ble funnet død i en fryser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den daværende 44-åringen befant seg i Irak da hans 34 år gamle kone ble funnet død i parets sokkelleilighet i Ulsåk i Hemsedal 15. desember 2014. Mannen meldte seg senere for politiet. Onsdag starter rettssaken i Hallingdal tingrett.

Har innrømmet drapet Både den drepte kvinnen og den siktede ektemannen er opprinnelig fra Irak. De har to barn sammen, som ble tatt hånd om av barnevernet etter drapet. Mannen ble siktet for forsettlig drap. Ifølge tiltalen er kvelning dødsårsaken.

- Min klient har erkjent at han har drept sin kone, men sier at det skjedde i affekt og som en impulshandling. Jeg vil ikke komme så mye inn på omstendighetene nå, annet enn at han er dypt fortvilet og svært lei seg for det som har skjedd, sa den siktedes forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen til VG i januar i fjor.

Ringte konas jobb Paret var politiske flyktninger fra Nord-Irak som kom til Norge i 2009. De bodde først på et asylmottak i Ål, før de flyttet til Hemsedal. I bygda ble kvinnen en del av lokalsamfunnet, hvor hun blant annet sto på lista til Arbeiderpartiet til kommunestyret.

Den drepte kvinnen hadde to deltidsjobber, hvorav den ene var på Hemsedal asylmottak. Kort tiden før hun ble funnet drept, skal ektemannen ha ringt konas jobb og sagt at hun følte seg nedfor og ikke ville møte på jobb.

Det er satt av tre dager til rettssaken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media