Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iraker kastet sko på amerikanske soldater - ble drept

Mannen var angivelig utviklingshemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Amerikanske soldater skjøt onsdag ned og drepte en iraker som ifølge øyenvitner kastet en sko mot dem i sentrum av byen Fallujah vest for Bagdad.

32 år gamle Ahmed Latif beskrives som mentalt tilbakestående av folk som kjente ham. Onsdag ropte han skjellsord etter en amerikansk patrulje i sentrum av Fallujah, og da han også kastet en sko etter militærkjøretøyet deres, ble han skutt.

De amerikanske styrkene i landet hevder at soldatene ble utsatt for et granatangrep og handlet i selvforsvar.

- Angriperen ble identifisert. Amerikanske styrker skjøt deretter i selvforsvar og såret angriperen, heter det i en kunngjøring.

En lege ved sykehuset i Fallujah, Ali Hatam, bekrefter at Latif døde av skuddskadene.

Hendelsen i Fallujah kom dagen etter at journalisten Muntazer al-Zaidi, som ble verdensberømt etter å ha kastet skoene mot president George W. Bush, ble løslatt fra et irakisk fengsel.

- Dette er ditt farvelkyss, din hund. Dette er fra enkene, de foreldreløse barna og alle du har drept i Irak, ropte han da han kylte skoene mot Bush under en pressekonferanse i Bagdad.

Zaidi ble dømt til ett års fengsel for skokastingen, men ble løslatt etter ni måneder. Angre gjør han ikke.

- Okkupantene har ønsket å ydmyke landet vårt ved å trampe det under støvlene, sa Muntazer al-Zaidi etter løslatelsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling