Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irakerne skyter mot vestlige fly

Irakiske soldater åpnet i dag ild mot amerikanske og britiske fly i flyforbudssonen som vestlige allierte har innført i den sørlige delen av Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De amerikanske og britiske flyene besvarte ilden med raketter og laserstyrte bomber. Flyene landet seinere i god behold, opplyste en talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet.

- De allierte flyene vil fortsette å forsvare flyforbudssonen med alle midler, sier David Leavy talsmann i det Hvite Hus. Leavy mener dagens skyteepisode understreker hvilken trussel Saddam Hussein utgjør for regionen.

Amerikanske fly gjennomførte også tokter over Nord-Irak. Flyene vendte tilbake til Incirlik-basen i Tyrkia uten at de var blitt angrepet.

Vestlige stormakter har gitt irakerne forbud mot å fly over den sørlige og nordlige delen av landet for å beskytte den kurdiske befolkningen i nord og shia-muslimene i sør.

Regjeringen i Irak har sagt at den ikke lenger vil ta hensyn til forbudet og har betegnet det som en krenkelse av irakisk suverenitet.

(Dagbladet :på nettet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling