Irakisk barnefamilie bodde i svensk jordkjeller

Sjokkbilder fra Sverige. Sosialmyndighetene ante ikke noe om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da den irakiske seksbarnsfamilien forsøkte å fyre med kull for å holde varmen i en jordkjeller i Nord-Sverige, ble alle barna og begge foreldrene røykforgiftet. Sosialmyndighetene sier de ikke ante noe om saken.

Den 35 år gamle høygravide moren, hennes 41 år gamle mann og de seks barna i alderen fra fem til 14 år ble natt til mandag sendt til sykehus med røykskader. Familien hadde søkt tilflukt i en forlatt jordkjeller i Tolvfors-området midt i byen Gävle.

- Kjelleren hadde ikke engang en dør. De hadde hengt opp et tøystykke over åpningen for å forsøke å stenge kulden ute, fortalte politiets talsmann Max Forsström i Gävle til Stockholm-tabloiden Aftonbladet.

Desperate

I ren desperasjon forsøkte irakerne å tenne ild for å holde varmen, sa Forsström. De brukte tennvæske, gammelt kull og annet brennbart materiale, før to unge menn søndag oppdaget den forkomne familien og fikk tilkalt ambulanser.

- De brakk seg og var tydeligvis svært dårlige. Jeg var redd for at noen av dem kunne komme til å dø, fortalte lærerstudenten Obeid Munthanthar, som sammen med sin bror oppdaget familien i jordkjelleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer