Irakisk dødsskvadron funnet

Irakiske myndigheter leter etter flere. Militser utkledd som politi henretter og torturerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det irakiske innenriksministeriet har igangsatt etterforskning for å avdekke dødsskvadroner innad i politiet. Dette skjer etter at 22 menn i politiuniformer ble arrestert ved en kontrollpost i Bagdad i januar. Mennene forklarte at de skulle drepe en sunnimuslim de hadde med seg.

- Vi har funnet en av dødsskvadronene. De er en del av politistyrken, sier den amerikanske generalmajoren Joseph Peterson ifølge BBC News.

Fire av mennene antas å være lederne og sitter nå i Abu Ghraib. Det samme gjør sunnien som de hadde med seg, han var anholdt for drap. De 18 andre, som trolig bare fulgte ordre, sitter i irakisk fengsel.

Tror det er flere

Mennene var ifølge Chicago Tribune (abonnement) ansatt som trafikkbetjenter, men utkledd i kommandouniformer.

Den irakiske generalmajoren Hussein Kamal, som annonserte etterforskningen idag, antyder overfor nyhetsbyrået AP at dødsskvadronene kan bestå av langt flere enn de 22 som hittil er arrestert. Sunnimuslimer har lenge anklaget irakiske styrker for å operere med dødsskvadroner som kidnapper, henretter og torturerer, men det er aldri tidligere blitt bevist at skvadronene eksisterer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.