Irakisk etterretningskilde: - Flyttet terroraksjonen til Brussel etter at Abdeslam ble pågrepet

Terroraksjonen skal ha vært planlagt av IS i Syria.

- ADVARTE OM ANGREP: Folk ligger på gulvet på Zaventem-flyplassen etter eksplosjonen i morges. Ifølge en irakisk etteretningskilde som har snakket med AP, har irakisk etteretning advart sine europeiske kollerer om et anslag mot flyplasser og togstasjoner. Angrepet skal ha vært planlagt i to måneder ifølge kilden.  Foto: AFP PHOTO / RTL TVI / STRINGER
- ADVARTE OM ANGREP: Folk ligger på gulvet på Zaventem-flyplassen etter eksplosjonen i morges. Ifølge en irakisk etteretningskilde som har snakket med AP, har irakisk etteretning advart sine europeiske kollerer om et anslag mot flyplasser og togstasjoner. Angrepet skal ha vært planlagt i to måneder ifølge kilden. Foto: AFP PHOTO / RTL TVI / STRINGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet i Brussel i dag, der minst 34 mennesker mistet livet i to terroraksjoner, mot flyplassen Zaventem og metrostasjonen Maelbeek.

Ifølge Associated Press (AP) har et angrep mot flyplasser og togstasjoner i Europa vært under planlegging i minst to måneder.

Det er en anonym kilde i den irakiske etterretningen som sier dette til nyhetsbyrået. Informasjonen skal komme fra kilder i byen Raqqa, som er under IS-kontroll.

Ifølge kilden har Irak advart europeiske kolleger om faren, men ikke spesifikt om at et angrep skulle ramme Brussel.

Ifølge etterretningskilden ble Brussel valgt som mål først etter at Paris-terroristen Salah Abdeslam ble pågrepet i byen fredag.

- Planla angrep At terroristene kan ha valgt Brussel på grunn av pårgipelsen fredag er ikke usannsynlig, mener terrorforsker hos Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI), Petter Nesser.

- Det er eksempler tidligere på at jihadister har ønsket å hevne arrestasjoner av militante. Blant annet var arrestasjonen av jihadistlederen Abu Dahdah en av flere motiver bak angrepene mot pendlertog i Madrid, sier Nesser til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer