Irakisk-kurdisk leder truer med intervensjon i Syria

Lederen for Irakisk Kurdistan truer med å intervenere i nabolandet Syria for å beskyttede kurdere under angrep fra jihadister.

KJEMPER I NORD: Kurdiske grupper er i kamper med den radikale islamistiske Al-Nusra-fronten etter at kurderne bortviste islamistene fra den syriske grensebyen Ras al-Ain nær Tyrkia. Foto: AFP PHOTO / STRINGER
KJEMPER I NORD: Kurdiske grupper er i kamper med den radikale islamistiske Al-Nusra-fronten etter at kurderne bortviste islamistene fra den syriske grensebyen Ras al-Ain nær Tyrkia. Foto: AFP PHOTO / STRINGERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene raser i Syria, og nord i landet er kurdiske grupper i kamper med den radikale islamistiske Al-Nusra-fronten. Kampene startet etter at kurdiske grupper bortviste islamistene fra grensebyen Ras al-Ain nær Tyrkia.

Massud Barsani er president for regionmyndighetene i Irakisk Kurdistan.

- Hvis det ser ut til at kurdiske borgere, kvinner og barn, er under dødelige trusler fra terrorister, vil Irakisk Kurdistan være klare til å forsvare dem, sier Barzani i en uttalelse.

Ifølge FN er det 155.000 syriske flyktninger i den irakiske regionen, for det meste kurdere. Denne måneden vil det bli avholdt en konferanse i Irakisk Kurdistan med deltakere fra Irak, Syria, Iran og Tyrkia. Målet er en helhetlig løsning for konflikten mellom kurdere og andre folkegrupper i regionen, opplyser Barzani.

Kurdere i Syria utgjør 10 prosent av befolkningen i landet, og er for det meste bosatt i nord.

Kurdiske områder har vært styrt av lokale råd etter at Assads styrker trakk seg ut av dette området i midten av 2012.

(NTB)