Irakisk mann druknet i Vest-Agder

En 40 år gammel irakisk mann druknet og hans åtte år gamle sønn ble sendt til sykehus etter at de badet i Bråvann i Vågsbygda utenfor Kristiansand i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele den irakiske familien på seks var ved Bråvann. Det var faren og den åtte år gamle sønnen som gikk under da de var ute i vannet samtidig.

- Etter at det ble slått alarm kom svømmedyktige til fra den andre siden av vannet og fikk både faren og sønnen opp på land. Gjenoppliving ble iverksatt, men det var umulig å redde den 40 år gamle mannen, sier vaktleder David Stamnes ved Kristiansand politidistrikt til NTB.

Svømmedyktig?

Den åtte år gamle gutten var kraftig nedkjølt og ble sendt til Vest-Agder sentralsykehus i Kristiansand.

Ulykken i dag er den tredje drukningsulykken med innvandrere involvert den siste tiden. Manglende svømmeferdighet har vært en faktor i flere av ulykkene.

- Det er ikke kjent om den 40 år gamle familiefaren var svømmedy ktig eller ikke, sier Stamnes.

Fredag ettermiddag druknet en sju år gammel somalisk jente etter en kanovelt i en elv ved Drevsjøen i Engerdal. Lørdag druknet to brødre på 21 og 13 år fra Iran i Kolbotn-vannet i Akershus under en familieutflukt.

Vil gi kurs

Norsk Folkehjelp oppfordrer folk til å vise forsiktighet når de er ute i båt eller ved vann. De vil også vil undersøke mulighetene for å starte med svømmeopplæring for asylsøkere. Informasjonssjef Ivar Christiansen sa i helgen til NTB at organisasjonen ønsker å starte så snart som praktisk mulig.

- Men noe vi ønsker å starte med umiddelbart, er hjerte- og lungeredning, slik at de som opplever en ulykke kan gjøre noe.

63 personer druknet de første seks månedene i år. I første halvår i fjor omkom 69 personer i drukningsulykker.

(NTB)