Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irakisk militærtjenestemann: IS har utført klorgassangrep i Vest-Mosul

IS-krigere skal ha utført et angrep med klorgass mot en nylig gjenerobret del av Vest-Mosul, hevder en tjenestemann i den irakiske hæren.


GJENEROBRET: En kvinne går gjennom en bydel i Vest-Mosul som nylig ble gjenerobret fra IS. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix
GJENEROBRET: En kvinne går gjennom en bydel i Vest-Mosul som nylig ble gjenerobret fra IS. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tjenestemann i de irakiske antiterrorstyrkene sier lørdag at angrepet skjedde fredag kveld i al-Abar bydelen i Mosul.

Ifølge tjenestemannen, som uttaler seg anonymt fordi han ikke har tillatelse til å gå ut med informasjonen, skal den ytterliggående islamistgruppa IS ha avfyrt en rakett med klorgass. Han sier videre at sju soldater fikk pusteproblemer og måtte få behandling ved et feltsykehus.

Irakiske regjeringsstyrker med flystøtte fra den USA-ledede koalisjonen kjemper mot IS i Vest-Mosul. Irakiske tjenestemenn sier mer enn halvparten av den vestlige delen av den irakiske byen er gjenerobret. IS ble drevet ut av Øst-Mosul i januar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media