<strong>KASTER SKOEN:</strong> Her kaster den irakiske journalisten skoene sine på president George W. Bush. Foto: SCANPIX
KASTER SKOEN: Her kaster den irakiske journalisten skoene sine på president George W. Bush. Foto: SCANPIX Vis mer

- Irakisk skokaster banket opp i fengselet

Anmeldte mishandlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den irakiske journalisten som kastet skoene sine mot USAs president George W. Bush, skal ha blitt mishandlet etter at han ble pågrepet, ifølge en dommer.

Den tiltalte journalisten skal ha blitt banket opp slik at han pådro seg blåmerker i ansiktet og rundt øynene. Det er nå levert inn en anmeldelse på vegne av journalisten Muntazer al-Zaidi.

Dommeren bekrefter at journalisten har skrevet et brev til Iraks statsminister Nuri al-Maliki og bedt om unnskyldning for skokastingen sist søndag.

Brevet inneholder også en søknad om benådning, men al-Zaidis bror mistenker at brevet er en forfalskning.

Ingen benådning

Den tiltalte journalisten risikerer fra 5 til 15 år i fengsel hvis han blir dømt for å ha angrepet et statsoverhode på besøk.

En talsmann for regjeringen sa fredag at det ikke er aktuelt å benåde ham selv om han har bedt om unnskyldning. Statsministeren vil ikke gripe inn i rettsprosessen, opplyste han.

Etterforskningen skal etter planen avsluttes søndag. Deretter skal det settes opp en dato for rettssaken innen sju til ti dager.

Heltestatus

Al-Zaidi hylles nå som en helt både i Midtøsten og flere andre land.

Blant annet mener Malaysias utenriksminister at journalisten har gjennomført den beste hevnaksjonen mot Bush noensinne, ifølge Reuters.

- Episoden med skokastingen er etter mitt syn i sannhet det beste masseødeleggelsesvåpen mot lederen som skapte uttrykket «ondskapens akse» for å betegne Iran, Irak og Nord-Korea, sa utenriksminister Rais Yatim under en FN-feiring i Kuala Lumpur fredag.

Samme dag kastet palestinere sko mot israelske soldater i en demonstrasjon mot sikkerhetsbarrieren på Vestbredden.

Omtrent 500 personer deltok i aksjonen, som også var ment som en støtte til Muntazer al-Zaidi.

NTB

<strong>NY STANDARS:</strong> I mange land har skokastingen mot president George W. Bush satt en ny standard for hvordan demonstranter viser sin motstand mot USA. Her blir plakater av den berømte Bush-skoen vist fram under en demonstrasjon i Lahore i Pakistan. Foto: AFP/PHOTO/ Arif ALI
NY STANDARS: I mange land har skokastingen mot president George W. Bush satt en ny standard for hvordan demonstranter viser sin motstand mot USA. Her blir plakater av den berømte Bush-skoen vist fram under en demonstrasjon i Lahore i Pakistan. Foto: AFP/PHOTO/ Arif ALI Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer