- Irakisk torturfengsel er fortsatt i bruk

Irakiske myndigheter hevder imidlertid at fengselet er stengt.

TORTURFENGSEL: Organisasjonen Human Rights Watch avviser irakiske myndigheters forsikringer om at de har stengt et omstridt fengsel hvor fanger skal ha blitt torturert. Bildet av en irakisk soldat utenfor et fengsel i Bagdad i Irak. Foto: /Karim Kadim / AP Photo / Scanpix
TORTURFENGSEL: Organisasjonen Human Rights Watch avviser irakiske myndigheters forsikringer om at de har stengt et omstridt fengsel hvor fanger skal ha blitt torturert. Bildet av en irakisk soldat utenfor et fengsel i Bagdad i Irak. Foto: /Karim Kadim / AP Photo / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Organisasjonen Human Rights Watch avviser irakiske myndigheters forsikringer om at de har stengt et omstridt fengsel hvor fanger skal ha blitt torturert.

En rekke advokater, tjenestemenn og fanger har bekreftet overfor organisasjonen at personer nylig er blitt holdt fengslet i Æresleiren, som ligger i hovedstaden Bagdad.

Irakiske myndigheter hevdet i fjor at leiren var blitt stengt, og de avviser nå de nye anklagene fra Human Rights Watch. Organisasjonen ber på sin side om at alle anklager om tortur og mishandling må etterforskes grundig.

Ifølge en rapport som menneskerettsorganisasjonen Amnesty International la fram i fjor, er det vanlig at innsatte i irakiske fengsler blir torturert. Det er angivelig også vanlig å dømme tiltalte på grunnlag av tilståelser som er presset fram under tortur.

(NTB)