Irakisk visepresident på krisebesøk i Tyrkia

Den irakiske visepresident Tareq al-Hashemi kom tirsdag på krisebesøk til Ankara for å forsøke å overtale Tyrkia til ikke å intervenere i det nordlige Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Bagdad innkalte statsminister Nouri al-Maliki til krisemøte i regjeringen og ba om øyeblikkelige samtaler med Tyrkia om den tyrkiske trusselen om militær aksjon for å stanse kurdiske opprøreres virksomhet over grensa inn i Tyrkia.

Samtidig advarte Tyrkia om at deres tålmodighet med Irak er i ferd med å renne ut når det gjelder behandlingen av de kurdiske opprørsbasene i det nordlige Irak.

Onsdag ventes det at den tyrkiske nasjonalforsamlingen gir regjeringen formell fullmakt til å gå inn i Irak på jakt etter kurdiske opprørere i løpet av året som kommer.

- Regjeringen i Irak og den regionale regjeringen i Nord-Irak må opprette en tykk mur mellom seg og terrororganisasjonen, sa Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan tirsdag.

- De som ikke er i stand til å distansere seg fra terrorisme, kan ikke unngå å bli negativt berørt av kampen mot terrorismen, sa han videre.

Hashemi, som er sunnimuslim, ventes å møte Erdogan og andre tyrkiske ledere i løpet av besøket i Ankara.

(NTB)