Irakiske grupper jakter homofile

Avtaler møter på nett, torturerer og dreper. Over 130 drept i år.

- TRUER IRAKS KULTUR: I Irak er 130 homofile torturert og drept i år. Flere av drapene kobles til Moqtada al-Sadrs milits Mahdi. Sadr har tidligere i år uttalt at «fordervelsen» homofili må utryddes, ved hjelp av undervisning. Foto: AFP/KARIM SAHIB/SCANPIX
- TRUER IRAKS KULTUR: I Irak er 130 homofile torturert og drept i år. Flere av drapene kobles til Moqtada al-Sadrs milits Mahdi. Sadr har tidligere i år uttalt at «fordervelsen» homofili må utryddes, ved hjelp av undervisning. Foto: AFP/KARIM SAHIB/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): De siste par årene har Irak sett en dramatisk økning i hatkriminalitet mot homofile. Bare i år er det registrert over hundre ofre for det som antas å være organiserte angrep mot homofile menn.

130 menn er torturert og drept for sin legning.

The Observer forteller i dag om én gruppe, som benytter seg av internett for å finne ofre.

Gruppen, som har base i Bagdad, overvåker chattegrupper som er knyttet til homofile nettsteder. De tar kontakt med brukerne, finner dem og sørger for at de blir overfalt. Noen ganger ender det med døden.

- Dyr fortjener mer barmhjertighet enn de mennesker som praktiserer denne typen fordervede seksuelle handlinger. Vi forsikrer oss om at de vet hvorfor de blir hold fanget. Så gir vi dem muligheten til å be Gud om tilgivelse før de blir drept, forklarer gruppens nestleder til The Observer.

Han forklarer at de i gjennomsnitt velger to menn hver dag, som «etterforskes».

TorturHuman Rights Watch (HRW) skriver at det har vært en særlig økning i denne typen kriminalitet siden nyttår. De forteller om bevæpnede grupper som kidnapper menn, torturerer dem, og etterlater kastrerte og ellers lemlestede lik i søppelcontainere eller utenfor likhus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer