Irakiske styrker angriper Ramadi

Varslet storoffensiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske regjeringsstyrker har innledet den varslede militæroffensiven mot Ramadi, i et forsøk på å gjenerobre byen fra den ytterliggående islamistgruppa IS.

- Irakiske styrker innledet tirsdag angrepet for å fjerne IS fra sentrum av Ramadi, sier en talsmann for antiterror-enheten i det irakiske forsvaret, Sabah al-Numani.

Ramadi ligger drøyt ti mil vest for Bagdad og er hovedstad i Anbar-provinsen, kjerneområdet for irakiske sunnimuslimer.

Byen, som opprinnelig har nærmere 500.000 innbyggere, ble erobret av IS i mai, noe som var et sviende tilbakeslag for den irakiske regjeringen.

Ber folk flykte Store deler av befolkningen har siden flyktet, og søndag slapp irakiske styrker flygeblader over byen og oppfordret de gjenværende til å forlate Ramadi innen 72 timer.

En talsmann for det irakiske forsvarsdepartementet hevdet mandag at IS hindret den gjenværende sivilbefolkningen fra å flykte.

- Det foreligger etterretningsinformasjon inne fra byen om at de hindrer familier fra å reise. De planlegger å bruke dem som levende skjold, sa Naseer Nuri.

Langvarig offensiv Offensiven mot Ramadi startet i begynnelsen av november, etter at irakiske styrker og deres allierte først hadde brukt flere måneder på å bryte forsyningslinjene inn mot byen.

- Våre styrker rykker framover mot regjeringsbygningene i Ramadis sentrum. Kampene i bydelene rundt er kompliserte, og vi har støtte fra luftforsvaret, sier Numani.

Irakisk etterretning antar at det befinner seg mellom 250 og 300 IS-krigere i sentrum av Ramadi.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram