Irakiske styrker erklærer seier i den IS-beleirede byen Amerli

Beleiret av IS i to måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske styrker har tatt tilbake kontrollen over Amerli fra IS-opprørerne som har beleiret byen i to måneder, hevder irakiske myndigheter.

- Våre styrker har gått inn i Amerli og brutt beleiringen, sier generalløytnant Qassem Atta, talsmann for irakiske sikkerhetsstyrker, til nyhetsbyrået AFP.

DPA siterer Bagdads ungdomsminister Jassem Hamad på den samme opplysningen.

Storoffensiv Iraks hær, sjiamuslimske og kurdiske militærgrupper startet i går ettermiddag en storoffensiv mot byen Amerli. Der ble de også støttet av amerikanske luftangrep.

Iraks regjeringshær startet sammen med sjiamuslimske militssoldater og kurdiske peshmerga-soldater i helgen en storoffensiv mot opprørerne for å frigjøre byen.

Før helgen bombet Bagdads luftvåpen IS-stillinger i landsbyer rundt småbyen Amerli, og natt til søndag angrep også amerikanske fly IS ved byen. Amerli er dominert av sjiamuslimske turkmenere.

Befolkningen er utsatt både på grunn av sin motstand mot opprørerne og fordi IS anser dem, i likhet med alle andre annerledestenkende, som vantro. FN har uttrykt frykt for at ekstremistene i IS vil begå en massakre i Amerli.
Nødhjelp fra luften Den siste uken har det internasjonale presset økt for å hjelpe byens sivile, som har vært beleiret i mer enn to måneder. Innbyggerne i Amerli er i stor nød og mangler både mat og vann.

Med de amerikanske bombene natt til søndag fulgte nødhjelpspakker til befolkningen, som fly fra USA, Australia, Frankrike og Storbritannia slapp fra luften, ifølge Pentagon.

Mat, vann og medisiner ble levert på forespørsel fra den irakiske regjeringen, opplyser pressetalsmann John Kirby.

(NTB)