Irakiske styrker har innledet storoffensiv mot Fallujah

- Timen for frigjøring har kommet.

FORBEREDT: Irakiske styrker samlet seg søndag i utkanten av Fallujah for å forberede storoffensiven mot terrorgruppa IS som kontrollerer byen. Foto: Ahmad Al-Rubaye/AFP/NTB Scanpix
FORBEREDT: Irakiske styrker samlet seg søndag i utkanten av Fallujah for å forberede storoffensiven mot terrorgruppa IS som kontrollerer byen. Foto: Ahmad Al-Rubaye/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Irakiske styrker har nå startet sin storoffensiv mot den IS-kontrollerte byen Fallujah.

- Timen for frigjøringen av Fallujah har kommet. Vi nærmer oss en stor seier, og Daesh har ikke noe annet valg enn å flykte, sier Iraks statsminister Haider Al-Abadi i en uttalelse på Twitter natt til mandag. 

Daesh er et hyppig brukt arabisk navn på den såkalte Islamske Staten (IS). Den IS-kontrollerte byen er allerede omringet av irakiske styrker og den sjiamuslimske militsen Hashid Shaabi. 

Statsministeren varsler at det irakiske flagg snart skal heises over Fallujah. Byen regnes som en strategisk viktig by, og de irakiske styrkene får støtte av amerikanske luftstyrker i kampen for å ta byen tilbake fra IS.

- Vi skal rive i filler det svarte flagget til de fremmede som har kidnappet Fallujah, sier han ifølge NTB.

Ikke første forsøk Fallujah var den første irakiske byen som falt i terrorgruppa IS' hender, da den ble erobret i januar 2014.

Iraks regjeringsstyrker forsøkte umiddelbart å gjenerobre byen, men måtte avbryte angrepet da militsgrupper i området byttet side. Uklare allianser og lokale militser som byttet side gjorde situasjonen svært uoversiktlig, og gjorde det vanskelig for administrasjonen å gjennomføre lovnadene om å rense Anbar-provinsen for opprørere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer