KAMPER:  En bil står i flammer i Ramadi etter kampene som foregikk i byen i forrige helg. Da tok IS over byen. Nå vil irakiske styrker ta kontroll over byen igjen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KAMPER: En bil står i flammer i Ramadi etter kampene som foregikk i byen i forrige helg. Da tok IS over byen. Nå vil irakiske styrker ta kontroll over byen igjen. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Irakiske styrker til angrep mot IS i Ramadi

Vil ta tilbake byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske styrker og sjiamilitsen som de samarbeider med, har reist fra militærbasen utenfor Ramadi for å angripe IS-styrkene som har tatt kontroll over byen.

Det opplyser øyenvitner og myndighetskilder til nyhetsbyrået Reuters.

Ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) innledet en offensiv og tok kontroll over Ramadi forrige helg.

Styrkene fra sjiamilitsen dro til en militærbase utenfor Ramadi samme helg.

Amerikanske regjeringsmedlemmer er blant dem som har vært skeptiske til at statsminister Haider al-Abadi ønsket å sette inn en sjiamuslimsk milits i kampen mot IS i den sunnidominerte byen.

USA har likevel sagt at koalisjonen som har gått til luftangrep mot IS i Syria og Irak, vil støtte bakkestyrkene i deres forsøk på å ta Ramadi tilbake.

Ramadi er provinshovedstaden i Anbar. Byen ligger drøyt 100 kilometer vest for landets hovedstad Bagdad.

Over 40.000 sivile har flyktet fra byen den siste uken. Flere steder er det innført grenserestriksjoner, noe som gjør det vanskelig for folk på flukt å komme i sikkerhet.

(NTB)