Iraks barn lider

Vi tenker sjelden på barna når nyhetene om død og fordervelse strømmer inn fra Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag er et mareritt for barna i Irak. Hver dag som kommer har ingen løfter i seg om at dette marerittet skal erstattes med noe bedre. Derfor er flertallet av Iraks barn psykisk traumatisert, ifølge Klassekampen.

Avisa har gjort en viktig øvelse for å holde oss opplyst om en av de minst omtalte konsekvensene av en mislykket amerikansk okkupasjon. Gjennom flere måneder er informasjon fra FNs nyhetsbyrå Irin saumfart. Konklusjonen er at Iraks ti millioner barn har det helt forferdelig.

Nesten 40 prosent av Iraks befolkning er under 15 år. Mange er blitt drept på skoler og lekeplasser. Mange blir kidnappet og mishandlet. Jenter blir overfalt og voldtatt. Noen barn blir tvunget ut på gata for å selge enkle ting som sjokolade og blyanter fordi faren i familien er drept og noen må forsørge mor og søsken. På gata er mange av de små selgerne utsatt for vold og overgrep. Redselen for hva som kan skje med barna utenfor husets vegger gjør at mange foreldre velger å holde barna hjemme; noe som fører til isolasjon og manglende utdanning. Og en oppdemt aggresjon får lov til å vokse seg stor og uregjerlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer