Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iraks befolkning skal mobiliseres

BAGDAD (NTB-Reuters): Iraks forsvarsdepartement oppfordrer alle irakere til å melde seg til «folkelig opplæring» under ledelse av pensjonerte yrkesmilitære, skrev det irakiske nyhetsbyrået INA i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forsvarsdepartementet ber alle irakiske menn og kvinner om å møte opp og registrere seg ved Baath-partiets kontorer. 1. februar begynner opplæringen, het det i uttalelsen fra Bagdad.

Utspillet fulgte opp president Saddam Husseins tidligere oppfordring til sine landsmenn om frivillig mobilisering i lys av den økte spenningen i forholdet til USA og FN.

Forsvarsdepartementet ba samtidig tidligere offiserer om å påta seg ledelsen av «folkeopplæringen» som skal skje gjennom en tre timers økt etter endt arbeidsdag.

Konflikten mellom Irak og USA/FN fikk nytt liv etter at Bagdad forrige uke nektet å samarbeide med FNs våpeninspektører i landet. Saddam har også gitt FNs våpeninspektører en frist på seks måneder til å forlate landet.

Myndighetene i Washington har ikke utelukket bruk av militær makt for å få en løsning på konflikten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!