Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iraks president krever erstatning fra The Guardian

Kalte Maliki for «stadig mer autoritær».

IKKE MER AUTORITÆR?: Iraks statsminister Nuri all-Maliki liker ikke kritikk og krever nå erstatning fra The Guardian fordi de har omtalt ham som stadig mer autoritær. Foto: IRAQI PM OFFICE/AFP
IKKE MER AUTORITÆR?: Iraks statsminister Nuri all-Maliki liker ikke kritikk og krever nå erstatning fra The Guardian fordi de har omtalt ham som stadig mer autoritær. Foto: IRAQI PM OFFICE/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En irakisk domstol har beordret The Guardian til å betale erstatning til landets statsminister Nuri al-Maliki.

Den britiske avisen omtalte i en artikkel i april den irakiske statsministeren som stadig mer autoritær, noe som falt Nuri al-Maliki og hans støttespillere tungt for brystet.

Den irakiske etterretningstjenesten gikk på vegne av statsministeren rettens vei, med krav om erstatning for det de hevdet var ærekrenkelser.

En irakisk domstol har nå beordret The Guardian til å betale 100 millioner irakiske dinarer, rundt 480.000 kroner i erstatning til Maliki. 

Strammer grepet

Den britiske avisen har ingen planer om å betale den irakiske statsministeren, og viser til at irakiske ledere i økende grad forsøker å kontrollere mediene i landet.

The New York Times og nyhetsbyrået Associated Press er også tidligere saksøkt, og fjernsynsstasjonen Al Jazeera ble tvunget til å forlate Irak etter anklager om regjeringsfiendtlige holdninger.

Myndighetene slår også hardt ned på regimekritikk i irakiske medier, og fjernsynsstasjonen Al-Sharqiya er nå bannlyst fra alle regjeringsbygninger og arrangement.

Fjernsynsstasjonen Al-Baghdadia, som ble berømt da en av deres reportere kastet skoene mot USAs daværende president George W. Bush under en pressekonferanse, trues også av regjeringsboikott.

Bekymret

Storbritannias utenriksminister David Miliband er blant dem som er bekymret over utviklingen i Irak.

- Jeg ble svært bekymret over å høre om dagens rettskjennelse. Mediefrihet er helt avgjørende i ethvert demokrati, sier Miliband til The Guardian.

Avisen kommer til å anke kjennelsen, som de mener er et nytt slag mot ytringsfriheten i Irak.

- Dette er en nedslående utvikling. Statsminister Maliki forsøker å bygge et nytt og fritt Irak. Frihet er et begrep uten mening dersom man ikke har ytringsfrihet, og det betyr enda mindre dersom statsledere bruker loven for å straffe kritikk og meningsmotstandere, sier The Guardians redaktør Alan Rusbridger.


(NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media