Bagdad

Iraks regjering: 82 døde etter sykehusbrann

Minst 82 mennesker har ifølge Iraks regjering mistet livet i en brann på intensivenheten på et corona-sykehus i Iraks hovedstad Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brannen oppsto etter en eksplosjon natt til søndag som skyldtes feil i lagringen av oksygentanker, ifølge sykehuskilder. I tillegg ble 110 mennesker skadd i brannen.

Brannen spredte seg raskt gjennom flere etasjer siden sykehuset manglet brannvern, og fordi flammene kunne spre seg bak falske vegger og tak og antenne brannfarlige produkter.

Videoer i sosiale medier viser brannmannskaper som forsøker å slokke brannen på Ibn al-Khatib-sykehuset mens pasienter og pårørende prøver å redde seg ut.

Bagdads sykeste

Ifølge en lege var det rundt 120 pasienter på sykehuset, hvorav 30 på intensivavdelingen, der Bagdads sykeste er innlagt. Mange pårørende var også til stede for å passe på sine.

Sivilforsvaret sier de reddet 90 mennesker ut, og det verserer forskjellige tall på omkomne.

- Jeg vet ikke hvor mange ofre det var, det er så mange forbrente lik overalt, sa legen Sabah al-Kuzaie som var til stede mens brannen raste.

Mange av ofrene døde fordi de ble rykket løs fra respiratorene de var koblet til da de måtte flyttes, mens andre døde av røykskader, ifølge sivilforsvaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer