STENGT: Det største raffineriet for olje i Irak ligger i Baiji. Nå er det omringet av sunni-opprørerne i Den Islamske Staten i Irak og Levanten og ste3ngt. Foto: REUTERS / Scanpix / Thaier al-Sudani
STENGT: Det største raffineriet for olje i Irak ligger i Baiji. Nå er det omringet av sunni-opprørerne i Den Islamske Staten i Irak og Levanten og ste3ngt. Foto: REUTERS / Scanpix / Thaier al-SudaniVis mer

Iraks største oljeraffineri i Baiji omringet og stengt

Iraks største oljeraffineri i Baiji er blitt stengt, og utenlandsk personell er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier ansatte ved anlegget, som ligger om lag 180 kilometer nord for hovedstaden Baghdad.

Opprørere har rykket framover mot byen Baiji og har omringet raffineriet, opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters tirsdag formiddag.

Baiji ligger på veien fra Mosul, Iraks nest største by som de islamistiske opprørerne i Den Islamske Staten i Irak og Leventen erobret tidkligere i uka, sørover til hovedstaden Baghdad. Mellom Baiji og Baghdad ligger Tikrit, hjembyen til tidligere diktator Saddam Hussein, som også er erobret tidligere.

Islamistene nærmer seg nå hovedstaden. Kamper pågår bare seks mil fra Baghdad.

Opprørerne har tidligere skaffet seg gode oljeinntekter fra de feltene de har erobret i Syria. Dersom de klarer å innta byen med Iraks største rafinneri for olje kan dette bety store nye inntekter for dem.

Les også: «Hellige krigere» gode for 14 milliarder kroner

(NTB-Reuters-Dagbladet)