Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iraks utenriksminister forventer krig

President Bill Clinton beordret i dag ytterligere et hangarfartøy, USS George Washington, til den persiske bukta. Samtidig intensiveres USAs patruljering over nord-Irak. Den irakiske utenriksministeren sier at han ikke blir overrasket hvis det oppstår en militær konfrontasjon i nærmeste framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spenningen mellom Saddam-regimet og FN - med USA i spissen - blir sterkere og sterkere ettersom den militære beredskapen styrkes på begge sider.

100 fly klare

En amerikansk flystyrke på hele 100 fly står stasjonert i Tyrkia, klare til kamp. I Bagdad sier den irakiske utenriksministeren Mohammed Saeed Sahhaf at han ikke blir overrasket hvis det oppstår en militær konfrontasjon. Saeed Sahhaf anklager USA og Storbritannia for følgende:

- De venter på å igangsette et angrep mot Irak hvert øyeblikk som helst, sier utenriksministeren.

Saddams utenriksminister advarer amerikanerne mot å angripe: En rekke sivile irakere har strømmet til presidentens palass hvor de har plassert seg som menneskelige skjold for å hindre angrep.

Hele Norges coronakart