- Iraks våpen for godt gjemt

FNs granskere har ingen sjanse mot Saddam Hussein, mener tidligere våpeninspektør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere våpeninspektøren Roger Hill sier at FN-ekspertene som nå befinner seg i Irak, ikke har en sjanse til å finne masseødeleggelsesvåpen.

Australieren Hill var den siste FN-inspektøren som forlot Irak i 1998 da Saddam Hussein saboterte den forrige inspeksjonsrunden. Han mener det fire år lange fraværet har gitt Bagdad rikelig tid til å gjemme forbudte våpen slik at de ikke kan oppdages.

- Irak har hatt fire år, fire lange år, på seg til å gjemme unna alt som var igjen, og de har gjemt dem så grundig at det ikke er noen sjanse for at den andre FN-inspeksjonen vil finne noe som helst, sa Hill i et TV-intervju.

Blix anklager

Irak importerte ulovlige rakettmotorer så sent som i fjor og har gitt FN en mangelfull liste over hvem som deltok i landets våpenprogrammer.

Dét fortalte sjefen for FNs våpeninspeksjon til Sikkerhetsrådet torsdag kveld. Hans Blix understreket samtidig at det ikke er funnet bevis for at Saddam Hussein har gjemt bort masseødeleggelsesvåpen.

Fyldig, fattig

Men samtidig har FN ifølge Blix ingen garanti for at det ikke finnes ulovlige våpen eller virksomhet på steder inspektørene ikke har sjekket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer