Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iran: - Atomavtalen iverksettes rundt årsskiftet

Myndighetene i Iran vil stanse deler av sitt atomprogram senest i begynnelsen av januar.

IVERKSETTER TILTAK: Iransk utsending til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Reza Najafi, sier de vil holde den hustoriske avtalen som nylig ble inngå mellom Iran og FNs sikkerhetsråd. Foto: AFP / Dieter Nagl
IVERKSETTER TILTAK: Iransk utsending til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Reza Najafi, sier de vil holde den hustoriske avtalen som nylig ble inngå mellom Iran og FNs sikkerhetsråd. Foto: AFP / Dieter Nagl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wien (NTB-AFP): Begrensningen av atomprogrammet skjer som et resultat av den historiske avtalen som nylig ble inngått mellom Iran og stormaktene i FNs sikkerhetsråd.

- Vi regner med å begynne å iverksette tiltakene som begge sider er enige om, i slutten av desember eller begynnelsen av januar, sier Reza Najafi, iransk utsending til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

Formålet med avtalen er å forsikre resten av verden om at Iran ikke utvikler kjernevåpen. Iranske myndigheter framholder selv at atomprogrammet kun har fredelige hensikter. (©NTB)