ENIGHET: Irans utenriksminister Javad Zarif (t.h.) i samtale med viseutenriksminister Abbas Araqchi, som nå sier det er enighet mellom landet og de seks stormaktene om et veikart for forhandlingene om landets atomprogram. Foto: AFP / NTB scanpix
ENIGHET: Irans utenriksminister Javad Zarif (t.h.) i samtale med viseutenriksminister Abbas Araqchi, som nå sier det er enighet mellom landet og de seks stormaktene om et veikart for forhandlingene om landets atomprogram. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Iran: - Vi er enige om atomforhandlinger

Med USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iranske myndigheter sier det er enighet mellom landet og de seks stormaktene om et veikart for forhandlingene om landets atomprogram.

Ifølge Irans viseutenriksminister Abbas Araqchi skal Iran begynne forhandlinger med USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina i Wien i mars.

Landene har hatt møter i Wien siden tirsdag for å bli enige om dagsordenen for forhandlingene. Målet er å oppnå enighet om hva som skal skje med Irans omstridte atomprogram.

De vestlige stormaktene har ikke trodd på Irans gjentatte utsagn om at landet bare har fredelige formål for atomprogrammet. Man frykter Iran utvikler atomvåpen.

Israel mener Vesten lar seg føre bak lyset av Iran. Som resultat av en mykere tone fra Irans nåværende president Hassan Rouhani har Vesten gått med på lettelser i sanksjonene mot landet.

(NTB)