Iran advarer Trump

Trump truet Iran. Nå advarer de ham.

ADVARER: Iran advarer USA:Iran advarer USA og president Donald Trump mot å gjøre en «Strategisk feil». Det skriver nyhetsbyrået AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Iran advarer USA og president Donald Trump mot å gjøre en «Strategisk feil». Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Advarselen kommer etter at Trump gikk ut og sa at USA kom til å slå hardt ned på alle forsøk på å hevne drapet på general Qasem Soleimani.

- Alle angrep fra Iran, i noen form, mot USA vil bli møtt med et angrep på Iran som er tusen ganger større, skrev Trump på Twitter tidligere.

Trumps trussel kommer i kjølvannet av flere medieoppslag som siterer anonyme kilder på at Iran skal ha planlagt å drepe en av USAs ambassadører som hevn på Soleimanis dødsfall.

Trumps ordre

En amerikansk drone drepte Soleimani i januar. Droneangrepet skjedde på direkte ordre fra president Trump, het det i en uttalelse fra Pentagon i januar.

«På ordre fra presidenten har det amerikanske militæret iverksatt tiltak for å beskytte amerikanske personell i utlandet ved å drepe Qasem Soleimani, lederen for den iranske revolusjonsgardens Quds-styrke, en organisasjon som av USA er ansett som en terrororganisasjon», het det i uttalelsen.

Store demonstrasjoner

Soleimanis død skapte kraftige reaksjoner i Iran. Det har vært store demonstrasjoner og minnemarkeringer etter hans død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer