ADVARER: Iran advarer USA:Iran advarer USA og president Donald Trump mot å gjøre en «Strategisk feil». Det skriver nyhetsbyrået AFP. Vis mer

Iran advarer Trump

Trump truet Iran. Nå advarer de ham.

Publisert
Sist oppdatert

Iran advarer USA og president Donald Trump mot å gjøre en «Strategisk feil». Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Advarselen kommer etter at Trump gikk ut og sa at USA kom til å slå hardt ned på alle forsøk på å hevne drapet på general Qasem Soleimani.

- Alle angrep fra Iran, i noen form, mot USA vil bli møtt med et angrep på Iran som er tusen ganger større, skrev Trump på Twitter tidligere.

Trumps trussel kommer i kjølvannet av flere medieoppslag som siterer anonyme kilder på at Iran skal ha planlagt å drepe en av USAs ambassadører som hevn på Soleimanis dødsfall.

Trumps ordre

En amerikansk drone drepte Soleimani i januar. Droneangrepet skjedde på direkte ordre fra president Trump, het det i en uttalelse fra Pentagon i januar.

«På ordre fra presidenten har det amerikanske militæret iverksatt tiltak for å beskytte amerikanske personell i utlandet ved å drepe Qasem Soleimani, lederen for den iranske revolusjonsgardens Quds-styrke, en organisasjon som av USA er ansett som en terrororganisasjon», het det i uttalelsen.

Store demonstrasjoner

Soleimanis død skapte kraftige reaksjoner i Iran. Det har vært store demonstrasjoner og minnemarkeringer etter hans død.

Forholdet mellom Iran og USA har vært kjølig.

Soleimani skal ha beordret et angrep på den amerikanske ambassaden kort tid sin hans død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer