Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iran antyder at atomavgjørelse er nært forestående

- Alt ligger på bordet.

ETTERLYSER BESLUTNING: Både Iran og Frankrike mener tiden er inne til å ta en beslutning i forhandlingene om det iranske atomprogrammet. Foto: REUTERS/Carlos Barria
ETTERLYSER BESLUTNING: Både Iran og Frankrike mener tiden er inne til å ta en beslutning i forhandlingene om det iranske atomprogrammet. Foto: REUTERS/Carlos Barria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Iran og Frankrike mener tiden er inne til å ta en beslutning i forhandlingene om det iranske atomprogrammet.

- Iran og de seks stormaktene må nå avgjøre om de kan bli enige om en avtale om landets atomprogram, sier kilder i den iranske forhandlingsdelegasjonen.

Det er første gang i løpet av de 15 dagene med forhandlinger i Wien at Iran så tydelig har antydet at forhandlingene nærmer seg en konklusjon.

Både vestlige og iranske diplomater uttalte sent lørdag kveld at de regner med at samtalene vil fortsette utover natten. Håpet er at de vil få et gjennombrudd kanskje så tidlig som søndag - dagen før den tredje selvpålagte fristen går ut mandag.

- Nå som alt ligger på bordet, er øyeblikket kommet der vi må bestemme oss, sa Frankrikes utenriksminister Fabius til nyhetsbyrået Reuters etter å ha snakket med sine kolleger fra USA, Iran og Storbritannia lørdag kveld.

USAs utenriksminister John Kerry trenger trolig mer tid.

- Har fortsatt vanskelige problemer som må løses, tvitret Kerry etter møtet med Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif lørdag.

Målet er en langsiktig avtale som får slutten på den langvarige striden med Iran om Teherans atomprogram. Dersom de lykkes, vil det bli det viktigste skrittet mot forsoning mellom Vesten og Iran siden revolusjonen som brakte presteskapet til makten i Teheran i 1979.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!