Iran bekrefter arrestasjon av bin Ladens sønn

Iranske myndigheter bekreftet i dag at en av Osama bin Ladens sønner ble arrestert og utvist fra landet for to måneder siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En talsmann for regjeringen sier mannen ble arrestert sammen med 20 andre som tok seg ulovlig inn i Iran, uten at myndighetene visste at han var sønn av bin Laden. Hele gruppen ble sendt tilbake over grensen til Pakistan, ifølge talsmannen, Abdullah Ramezanzadeh.

London-avisen Financial Times skrev på sine nettsider søndag at iranske sikkerhetsstyrker har arrestert minst en av bin Ladens sønner sammen med flere hundre andre personer som er mistenkt for å ha forbindelser til terrornettverket al-Qaida.

Arrestasjonen skal ha skjedd idet bin Ladens sønn rømte fra Afghanistan inn i Iran, ifølge en anonym iransk tjenestemann.

Irans utenriksminister Kamal Kharazzi sa noen dager tidligere at Iran hadde arrestert rundt 250 personer med tilknytning til al-Qaida og at de var blitt sent til sine hjemland. Vestlige diplomater i Iran sier de tror antallet arresterte var høyere enn 250. En diplomat sa at 350 personer var blitt sendt til Saudi-Arabia alene.

Avisen Sunday Times skrev søndag at den yngste av Osama bin Ladens fem koner er pågrepet av myndighetene i Jemen. Amal al-Saddah skal ha blitt pågrepet etter at sikkerhetsstyrker stormet hennes fars hjem i byen Ibb i oktober. Al-Saddahs far og bror skal også ha blitt varetektsfengslet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer