Iran bekrefter arrestasjon av bin Ladens sønn

Iranske myndigheter bekreftet i dag at en av Osama bin Ladens sønner ble arrestert og utvist fra landet for to måneder siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for regjeringen sier mannen ble arrestert sammen med 20 andre som tok seg ulovlig inn i Iran, uten at myndighetene visste at han var sønn av bin Laden. Hele gruppen ble sendt tilbake over grensen til Pakistan, ifølge talsmannen, Abdullah Ramezanzadeh.

London-avisen Financial Times skrev på sine nettsider søndag at iranske sikkerhetsstyrker har arrestert minst en av bin Ladens sønner sammen med flere hundre andre personer som er mistenkt for å ha forbindelser til terrornettverket al-Qaida.

Arrestasjonen skal ha skjedd idet bin Ladens sønn rømte fra Afghanistan inn i Iran, ifølge en anonym iransk tjenestemann.

Irans utenriksminister Kamal Kharazzi sa noen dager tidligere at Iran hadde arrestert rundt 250 personer med tilknytning til al-Qaida og at de var blitt sent til sine hjemland. Vestlige diplomater i Iran sier de tror antallet arresterte var høyere enn 250. En diplomat sa at 350 personer var blitt sendt til Saudi-Arabia alene.

Avisen Sunday Times skrev søndag at den yngste av Osama bin Ladens fem koner er pågrepet av myndighetene i Jemen. Amal al-Saddah skal ha blitt pågrepet etter at sikkerhetsstyrker stormet hennes fars hjem i byen Ibb i oktober. Al-Saddahs far og bror skal også ha blitt varetektsfengslet.

Det er ikke kjent hva de tre anklages for, og pågripelsene skal ha vært et resultat av amerikansk press. USA ønsker informasjon om Osama bin Laden og al-Qaida.

(NTB-AFP-DPA)